Find træet med Google Earth


Sådan finder du de bemærkelsesværdige træer og bevoksninger:
1. Download og installér gratisprogrammet "Google Earth" - Link
2. Åbn "Dansk Træregister" og "Google Earth"
3. Find informationerne om det træ, du ønsker at besøge
4. Kopier længde- og breddegrad i decimalgrader (f.eks. Stokkerupegen: 55.79385 12.58428)
5. Indsæt koordinaterne i søgefeltet "Fly to" i "Google Earth"
6. Klik på forstørrelseglasset og "Google Earth finder nu Stokkerupegen

Google Earth

Klik på billedet for at åbne en stor udgave.

Billeder af de bemærkelsesværdige træer eller billeder kan findes i Google Earth ved at klikke i boksen ud for "Populære Panoramiobilleder". Indsæt nu f.eks. koordinaterne for "Hvidtjørnen på Søborg Slotruin" (56.0907 12.30970) i "Fly to" og klik på forstørrelsesglasset. Efter en kort søgen fremkommer dette billede på skærmen:

Google Earth Panoramio

Klik på billedet for at åbne en stor udgave.


Google Placemarks
En hurtig oversigt over den geografiske placering af de til dato registrerede træer og bevoksninger i Dansk Træregister kan ses direkte i Google Earth ved hjælp af en Google placemarks-fil (DENDRON_KML.kml). Filen kan downloades her (brug VENSTRE musetast).
Åbner DENDRON_KML.kml ikke automatisk og dermed heller ikke Google Earth, skal du downloade filen til din computer. Klik på højre musetast, vælg "Gem som" og gem filen i folderen "Dokumenter" eller i en ny folder, f.eks. "Google Earth Placemarks". Start nu Google Earth og vælg "File open".
Husk at gøre "Temporary Places" aktiv (afmærk boksen) i Google Earth, når placemarks-filen åbnes. Herefter kan man ved at klikke på de gule kortnåle få adgang til Dansk Træregister via links direkte til informationerne om de enkelte træer og bevoksninger.
Ønsker du at bevare filen, skal du blot svare ja til, at filen lægges til "My Places", når Google Earth lukkes.
BEMÆRK: DENDRON_KML.kml opdateres, når Dansk Træregister opdateres. Downloader du filen til ”My Places”, bør du derfor indimellem slette den og geninstallere den i ”My Places”.

GPS
Hvis du ønsker at lægge en fil med alle træerne i Træregisteret ind i en håndholdt GPS, eller anvende oplysningerne sammen med en passende App på din smartphone eller tablet, kan du hente filen ”DENDRON_GPX” her.

Vær opmærksom på, at der kan forekomme fejlplaceringer. Finder du sådanne hører vi meget gerne fra dig

Google Placemarks

Klik på billedet for at åbne en stor udgave.